Objavljen Javni poziv za subvencionisanu kupovinu kotlova na gas i pelet kao i zamenu stolarije, a poznati su i izvođači radova

Objavljen Javni poziv za subvencionisanu kupovinu kotlova na gas i pelet kao i zamenu stolarije, a poznati su i izvođači radova

Paraćinsko Opštinsko veće donelo je odluku o izboru privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potošnje tople vode.

U postupku izbora privrednih subjekata za sprovođenje navedenih mera izabrana su svega dva privredna subjekta od kojih je jedan iz naše opštine – VACSI d.o.o. iz Donje Mutnice. Na našem portalu pogledajte razgovor sa vlasnikom firme VACSI Dejanom Stamatovićem koji je govorio o prednostima grejanja na gas i pelet (ugradnjom kotlova) kao i o energetskoj efikasnosti koja se postiže ovakvim načinom grejanja.

Oni će sprovoditi mere ugradnje kotlova na gas, kotlova na pelet, ugradnje cevne mreže i ugradnja toplotnih pumpi.

Za meru ugradnje stolarije Opštinsko veće donelo je odluku o izboru četiri privredna subjekta koji će izvoditi radove na njenoj zameni.

Ujedno je objavljen i Javni poziv za domaćinstva, stanove i stambene zgrade, kao i prijavni formulari i kriterijumi za izbor projekata.

Detaljnije informacije zaintersovani mogu pronaći klikom na ovaj link kao i na oglasnoj tabli u zgradi Opštine Paraćin.