Humanitarni štand za Anu Jaćimović

Humanitarni štand za Anu Jaćimović

Tridesetosmogodišnja Paraćinka Ana Jaćimović boluje od karcinoma debelog creva koji joj je ustanovljen marta ove godine. Pre desetak dana ona je otputovala u Tursku na dalje lečenje. Doktorka Jaćimović tri puta nedeljno odlazi na terapije, a da bi lečenje dalo rezultate, neophodno je da u Turskoj ostane najmanje mesec dana. Mesečna terapija koju ona prima košta 30.000 evra. Kako bi joj pomogli, Anini rođaci, prijatelji i kolege organizovali su se da prikupe neophodna novčana sredstva za lečenje naše sugrađanke.

Anino lečenje na klinici u Turskoj vodi vrhunski onkolog, iza kojeg su brojni izlečeni pacijenti, kaže njen brat Dragan Jaćimović. Dodaje da ukoliko se bude pridržavala saveta lekara i primenjivala propisanu terapiju, šanse za njeno izlečenje su velike.

Pri dolasku u Tursku Ani je urađen i pregled PET skenerom. Ana je i pored mučnina, koje se javljaju kao posledica hemoterapija dobro podnela ovaj pregled.

Akcije za doniranje novčanih sredstava organizuju se u Aninom rodnom gradu Paraćinu i okolnim mestima. U brojnim maloprodajnim objektima smeštene su kutije za prikupljanje pomoći. Apel se šalje i sa društvenih mreža. Na fejsbuk grupi “Pomozimo dr Ani Jaćimović! Vaše malo za nju znači život!” postavljen je i broj računa na koji svi koji žele mogu da uplate novac za lečenje i na taj način pomognu Ani Jaćimović.