Humanitarni koncert za Vukašina Despotovića

Humanitarni koncert za Vukašina Despotovića

Igre iz Dimitrovgrada, Levča i Leskovca bile su deo programa humanitarnog koncerta održanog u paraćinskom pozorištu. Cilj ove manifestacije bila je pomoć desetogodišnjem Vukašinu Despotoviću iz Paraćina koji boluje od cerebralne paralize. Organizator koncerta KUD „Boki 4. juli“ je u saradnji sa kulturno-umetničkim društvima „Abrašević“, „Branko Krsmanović“, „Krušarska mladost“, „Kolo“ iz Obreža i plesnom grupom „La Luna“ iz Paraćina zabavljao publiku. Osnivač i koreograf KUD-a „Boki 4. juli“ kaže da se ideja za održavanje ovog koncerta rodila još pre par meseci, ali da se tada nisu stekli uslovi za tako nešto.

Još jedan humanitarni koncert koji iz ovog kulturno-umetničkog društva najavljuju do kraja decembra, biće treći takav ove godine. KUD „Boki 4. juli“ postoji od 2014. i od tada je učestvovalo na mnogim manifestacijama humanitarnog karaktera. Ipak, njegovi članovi nisu jedini koji su zaslužni za koncert u paraćinskom pozorištu, zato su dodelili zahvalnice ostalim učesnicima, a između ostalih i Radio televiziji Kanal M.

Kupovina karata za koncert nije bio jedini način na koji su paraćinci te večeri pomogli lečenju malog Vukašina. U jednom trenutku su gotovo svi u publici izvadili svoje mobilne telefone, ali ne zato što im je bilo dosadno, već da bi poslali sms poruku sadržine 147 na broj 3030, što možete uraditi i vi odmah po završetku ove naše priče.