Humanitarna akcija za Mirka Ilića u Raševici

Humanitarna akcija za Mirka Ilića u Raševici

 Devetogodišnji Mirko ilić iz Raševice pre dve godine ostao je bez jedinog roditelja, oca Nikole, koji ga je, uz pomoć svojih roditelja, sam čuvao od četvrtog meseca života, kada ga je majka napustila. Mirkova tragedija je ujedinila ljude iz Srbije, ali i iz drugih država sa istom željom, da se ovom dečaku obezbede osnovni uslovi za život. Tako će zahvaljujući humanitarnoj organizaciji „Taj rad, budimo ljudi“ porodična kuća Ilića do kraja godine dobiti novi krov i stolariju.

Mirko je učenik trećeg razreda. U staroj i nezavršenoj kući u Raševici živi sa babom i dedom. Zahvaljujući dobrim ljudima Mirko je dobio svoju sobu, u kojoj spava, uči i igra se. 

Mirkova nekadašnja učiteljica Jelena Vidosavljević, koja je ujedno i koordinator humanitarne organizacije „Taj rad, budimo ljudi“ bila je pokretač ove akcije. Ilići koji u porodičnoj kući nisu imali struju i vodu, sada kako kažu imaju osnovne uslove za život, zbog čega su zahvalni svim ljudima koji im neprestano pomažu.

Nakon krova i stolarije, na kući Ilića će biti urađena i izolacija. Nakon završetka planiranih radova, ukoliko ostane novca, Mirko bi mogao da dobije novu i moderniju sobu.