GENERACIJE – Dejan i Nikola Đorđević, Par-prom

U Paraćinu, jedna slatka i ukusna priča, započeta je pre nešto više od 20 godina. Od tada, sastavni deo života mnogih naših sugrađana, trpeza, onih običnih nedeljnih ili slavskih, jesu pekarski proizvodi koji dolaze iz jedne od najstarijih pekara u gradu, pekare Par – prom. Davne 1997. godine, po završenom fakultetu, Dejan Đorđević je došao na ideju da osnuje preduzeće za proizvodnju pekarskih proizvoda.

Na samom početku rada, preduzeće Par – prom se bavilo veleprodajom repromaterijala za pekarsku industriju. Snabdevalo je pekare i prodavnice hlebom, pecivima, burekom, sve do trenutka kada su vlasnici došli na ideju da i sami osnuju danas popularnu pekaru Par – prom.

Porodica Đorđević, osim odluke da se pored proizvodnje, pekara bavi i prodajom pekarskih proizvoda, donela je još jednu vrlo bitnu odluku, da vrata pekare budu otvorena 24 časa dnevno.

Dejan je kroz rad, svom sinu preneo ne samo tajne zanata, već i ljubav prema poslu. Ipak, odlučio je i da sa svojim sinom ima strogo profesionalan odnos, pa je često u dilemi kada treba da pohvali ili kritikuje sina i oceni da li je dobar majstor ili bi trebalo još više da se trudi.

Uspeh u poslu sigurno neće izostati, ističu Đorđevići, dodajući da će se i dalje truditi da unapređuju i razvijaju posao, pomno osluškuju želje i reakcije svojih mušterija, zbog kojih traju čitave dve generacije.