Fudbalski klub SFS Borac ove godine obeležava 100 godina postojanja

Fudbalski klub SFS Borac ove godine obeležava 100 godina postojanja

Fudbalskom klubu SFS Borac ova godina je verovatno najznačajnija u istoriji kluba jer će na proleće obeležiti jedan pun vek postojanja. Plan i program proslave i obeležavanja stogodišnjice kluba još uvek nije donesen, rkao je njegov predsednik i najavio unutarklupske dogovore u vezi sa obeležavanjem ovog velikog jubileja.

Ovaj klub odlično funkcioniše poslednjih godina i mnogi smatraju da je pravi primer urednog sportskog kolektiva ne samo u Paraćinu nego i u čitavom Pomoravlju. Osim seniorsog sastava staklarci u svojim redovima imaju kadete i pionire.

Poslednjih godina veoma uspešno se takmiči u Srpskoj ligi Istok i najčešće je u samom vrhu tabele. U poslednjoj deceniji klub beleži odlične rezultate, a u tom periodu trenirali su ga prvo Marko Budisalić koji sada vodi, a potom i Darko Miladinović, Zoran Terzić i sada Vojkan Rajčić.

Predsednik ovog kluba Goran Stamenković kom je ovo treći mandat na ovoj funkciji kaže da će na sastanku uprave između ostalog razmatrati u manja ulaganja u poboljšanje uslova na kompleksu SC SFS Borac.

Klub je dakle osnovan daleke 1924. godine u okviru tadašnjeg kulturno-umetničkog društva Ivan Cankar koji je funkcionisao u okviru Srpske fabrike stakla da bi kasnije bio formiran klub sa imenom Borac. Među najvećim uspesima mnogi pamte period dolaska paraćinske legende Milovana Pelivanovića Erca i Zdenka Sevica kada je nakon kontinuiranog napretka SFS Borac ostvario plasman u jedinstvenu Srpsku ligu SFRJ.