FK Istok iz Plane obeležio 60. godišnjicu kluba

FK Istok iz Plane obeležio 60. godišnjicu kluba

Fudbalski klub Istok 63 iz Plane obeležio je proteklog vikenda 60 godina od osnivanja.Proslava je održana u subotnjim popodnevnim satima utakmicom između veterana i sadašnje postavke na seoskom stadionu. Iako su vremenski uslovi bili loši, ovo nije bila prepreka da se okupe i odigraju prijateljski meč.

Kapiten kluba Dušan Vojinović, poreklom iz Plane, igra za ovaj tim već deset godina. On kaže da je veoma zadovoljan odigranom utakmicom protiv veterana i dodaje da se svi u klubu nadaju plasmanu u viši rang.

Među navijačima na utakmici našli su se i nekadašnji fudbaleri ovog tima poput Miroljuba Stojkovića koji nam je govorio o istorijatu. Klub je inače osnovan avgusta davne 1963. godine na inicijativu nekoliko meštana Plane.

Proslava jubileja nakon revijalne utakmice nastavljena je u seoskom Domu kulture, gde se okupio veliki broj meštana, sadašnjih i bivših igrača FK Istok 63. Među njima je bio i Ljubiša Dinić,doživotni počasni predsednik ovog kluba i dobitnik plakete u znak zahvalnosti za svoj dosadašnji doprinos.

Priznanje je od domaćina dobila i Opština Paraćin, a ovom događaju prisustvovao je i predsednik Privremenog organa opštine Paraćin Vladimir Milićević kome je uručena plaketa.

Obeležavanje godišnjice FK Istok 63 upotpunili su članovi Kulturno-umetničkog društva „Plana“ iz ovog sela.