Ekološka organizacija “Naše stanište” najavila veliko čišćenje Paraćina

Ekološka organizacija “Naše stanište” najavila veliko čišćenje Paraćina

Ekološka organizacija “Naše stanište” najavila je veliku eko akciju čišćenja Paraćna za nedelju. Ova organizacija će po 11. put organizovati jednu ovakvu akciju u kojoj ekološki aktivisti, njihovi prijatelji i svi oni koji žele čistu životnu sredinu u nedelju krenuti sa odlaganjem smeća sa javnih površina.

“Zavrni rukave” je ovogodišnji moto akcije koja će u Paraćinu početi u 12 do 14 časova u nedelju 24. marta, a najavljeno je okupljanje na stadionu Sportskog centra SFS Borac.

Prikupljanje i odlaganje smeća se u velikoj meri naslanja na globalnu akciju organizacije “Eko straža” koja već danima poziova ekološka udruženja i čuvare prirode da se udruže i tog dana očiste deo opštine ili grada u kom žive.

Šta je Zavrni Rukave?

  • Zavrni Rukave je nacionalna kampanja čišćenja Srbije koja se održava nekoliko puta godišnje.
    Cilj je da se što više organizacija, grupa građana i individualaca okupi da za jedan dan, na više
    mesta po celoj Srbiji, čiste u isto vreme. Na najvećoj akciji zavrni rukave učestvovalo je 5.500 ljudi na 160 različitih lokacija, u 70 gradova i sela.

Sve informacije o ovoj globalnoj akciji možete pronaći na portalu www.ekostraza.com, a ukoliko ste zainteresovani za lokalnu akciju posetite instagram stranicu organizacije Naše stanište.