Najpopularniju manifestaciju u Levču, „Prođoh Levač, prođoh Šumadiju“ meštani ovog kraja ne mogu zamisliti bez domaćih specijaliteta. Nekoliko udruženja žena pripremilo je stara tradicionalna jela koja su posetioci u porti manastira Kalenić mogli da probaju.
Najteže jelo za pripremanje je bob kaže Ivana Dimitrijević, a njema kolegenica Aleksandra Jovanović objasnila je kako se pripremaju sarmice od rena koje su velikom broju posetilaca skrenule pažnju.
Domaćoj kuhinji na 51. Saboru po redu nije odoleo ni predsednik opštine Rekovac, Aleksandar Đorđević. On kaže da ako nešto traje toliko godina, znači da vredi i da je Levčanima ovo najomiljenija manifestacija u ovom kraju.
Ove domaćice se ne bave samo spremanjem hrane, već i izradom raznih suvenira i pletenjem. Ipak, posetioci su najviše pažnje poklonili specijalitetima ovih domaćica tako da su stolovi za nepuna dva sata bili prazni.