Dodela paketića najmlađim Paraćincima

Dodela paketića najmlađim Paraćincima

Kiša i svega par stepeni iznad nule nisu bili prepreka za realizaciju novogodišnjih aktivnosti za naše najmlađe sugrađane. Za njih je najpre na bini izvedena predstava, nakon koje su dobili novogodišnje paketiće. Iako je kiša padala većim delom večeri, na platou u centru grada više stotina mališana je u pratnji svojih roditelja čekalo red da se fotografiše sa Deda Mrazom.

Ovo je prva podela paketića pred Novu godinu, a ona će biti nastavljena danas i sutra. Mališani koji pohađaju vrtić PU Bambi, kao i deca do 4. razreda svih osnovnih škola sa teritorije opštine Paraćin takođe će dobiti slatkiše. Najmlađim Paraćincima paketiće je uručio predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević, koji je tom prilikom čestitao svim sugrađanima predstojeće praznike.

Organizatori aktivnosti na gradskom trgu su Opština Paraćin, Dom omladine i Turistička organizacija opštine Paraćin.

Nedeljni praznični program je osim najmlađima bio posvećen i odraslima, pa je nakon podele paketića, usledio je koncert grupe Galija, koji je i pored lošeg vremena okupio veliki broj ljudi. Slušajući hitove Nišlija prisutni su imali mogućnost da se ugreju uz kuvano vino, rakiju ili čaj.

Prema rečima predsednika opštine Vladimira Milićevića, ovo je samo jedna u nizu planiranih aktivnosti za naše sugrađane. Naredna će biti održana za nešto manje od 10 dana, tradicionlano lomljenje česnice za Božić.