Projekat “Matura” Ministarstva unutrašnjih poslova

Projekat “Matura” Ministarstva unutrašnjih poslova

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova na teritoriji cele Srbije sprovode projekat „Matura“ koji je posvećen edukaciji osnovaca i srednjoškolaca o pravilima u saobraćaju i mogućim štetnim posledicama korišćenja droga i alokohola. Ovaj projekat posebno je namenjem maturantima koji će kroz nekoliko nedelja proslaviti maturu tako da je na ovim predavanja bilo reči i o tome na koji način maturanti mogu bezbedno poroslaviti završetak škole.

U prostorijama Policijske uprave u Paraćinu učenici osnovnih i srednjih škola imali su prilike da čuju osnovne informacije o propisima u saobraćaju, kao i da se informišu o svim pravilima koja moraju poštovati kako bi se održao javni red i mir. Milica Trifunović, oficir policije prokomentarisala je ovaj projekat i njegove rezultete i istakla da su ovakve akcije veoma uspešne.

Ovo je još jedan u nizu projakta koji je policijska ispotava Paraćin, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova realizovala, a ujedno i obeležila Dan otvorenih vrata ove ustanove. Pripadnici policije su ovom prilikom razgovarali sa učenicima o tome kako bezbedno poslaviti maturu, o štetnostima upotrebe alkohola i droga i o saobraćajnim propisima. Takođe su kroz ovaj vid eduakcije učenici imali priliku da koriste takozvane „pijane naočare“ kao simulaciju efekata uticaja alkohola na organizam.