Apel porodice Vasić za pomoć u lečenju njihovog sina Vuka

Apel porodice Vasić za pomoć u lečenju njihovog sina Vuka

Trinaestogodišnjem Vuku Vasiću iz Paraćina sredinom marta dijagnostifikovan je karcinom tipa sarcom ewing.  Lečenje je započeto i traje proteklih meseci u Srbiji. Prvi nalazi, ukazuju da je reagovao na terapiju i da je neophodan nastavak. Njegovo dalje lečenje odvijaće se u Bolonji za šta je neophodno prikupiti dodatnih 100.000 evra.

Troškovi nastavka lečenja u Italiji prevazilaze materijalne mogućnosti porodice i zbog toga oni mole sve humane ljude za pomoć, koja je neophodna što pre.

U mesecima za nama porodica Vasić, vodi najvažniju bitku. Borba koja je u svakoj sekundi svakog dana, kompleksna na svim životnim nivoima – zdravstvenom, emotivnom, fizičkom i psihičkom.

U prethodnih nekoliko nedelja u Paraćinu je organizovano više humanitarnih akcija za malog Vuka. Porodica Vasić zahvalna je svima koji su do sada donirali novac i još jednom uputila apel za pomoć.

Ukoliko novac bude sakupljen do 12. septembra, Vuk Vasić će otići u Bolonju gde ga očekuje nastavak lečenja. Novčana sredstva za zdravlje Vuka Vasića moguće je donirati i preko humanitarne Fondacije „Budi human“ slanjem poruke sadržine 1332 na broj 3030 čija je cena svega 200 dinara, kao i putem dinarskog i deviznog računa.