Aktivnosti Crvenog Krsta Paraćin za jun

Aktivnosti Crvenog Krsta Paraćin za jun

Tokom juna meseca, paraćinski Crveni krst organizovaće dve akcije dobrovoljnog davanja krvi, jednu sredinom i jednu krajem meseca. Svi zainteresovani, zdravi i punoletni građani mogu donitrati krv i pomoći životno ugroženim pacijentima. Član organizacije Crvenog krsta, Miroslav Mitrović najavio je ove akcije i prokomentarisao odziv građana za ovakav vid humanitarne pomoći.

Mitrović je prokomentarisao da akcije dobrovoljnog davanja krvi uvek dobro prolaze i da su iz Crvenog krsta zadovoljni odzivom građana. Godišnje imaju oko 700 davaoca, tako da oni svojim mesečnim akcijama uspevaju da prikupe značajne količine krvi.

Maj mesec bio je poprilično dinamičan mesec za članove Crvenog krsta, sredinom meseca obeležena je nedelja ove organizacije a simbolično su za sve novorođene bebe u toj nedelji pripremljeni pokloni koji će narednih dana biti podeljeni njihovim roditeljima.

Što se tiče redovnih akcija davanja krvi, dva puta mesečno moguće je donitari krv i to je dostupno svim punoletnim i zdravim građanima koji se odluče na ovako human gest. Paraćinski crveni krst u daljem peridu nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima, a svi zainteresovani školarci koji žele da učestvuju u humanitarnom radu mogu postati volonteri.