AK „Naša krila“ dobitnik Zlatne plakete Vazduhoplovnog saveza Srbije

AK „Naša krila“ dobitnik Zlatne plakete Vazduhoplovnog saveza Srbije

Zlatna plaketa Vazduhoplovnog saveza Srbije prvi put u istoriji je pripala AK „Naša krila“ iz Davidovca kod Paraćina što za njih predstavlja veliko priznanje za 85 godina rada. Dugogodišnje postojanje, izuzetni rezultati na takmičenjima i veliki doprinos u razvoju vazduhoplovstva u Srbiji su samo neke stvari po kojima je ovaj klub poznat.

Pored Zlatne plakete, članovimaAero kluba „Naša krila“ dodeljene su nagrade za najbolje sportiste u kategoriji opšte avijacije. Plaketu Zlatni orao i titulu državnog prvaka odneo je Aleksandar Godić, dok je njegov klupski kolega Tomislav Šaletić osvojio drugo mesto u toj kategoriji.

Jedan od najbitnijih razloga što AK „Naša krila“ postoji sada već 86 godina je što je ovaj klub oduvek imao padobranski podmladak.

Simićeva kaže da je ohrabrujuć podatak to što je AK „Naša krila“ dobio ovu nagradu uprkos tome što je prethodna godina bila veoma teška za klub.

Vazduhoplovni savez Srbije nagrade dodeljuje od 1957. godine, a Svetlana se ne seća da AK „Naša krila“ neke godine nije dobio nijednu nagradu.