Derbi 27. kola Srpske lige Istok u Paraćinu: SFS Borac dočekuje Radnički iz Svilajnca, Jedinstvo gostuje Meševu

Derbi 27. kola Srpske lige Istok u Paraćinu: SFS Borac dočekuje Radnički iz Svilajnca, Jedinstvo gostuje Meševu

Srpska liga Istok već je ušla u završnu fazu, četiri kola je do kraja prvenstva 2022/23, a ovog vikenda na programu su utakmice 27. kola.

Derbi će biti igran u Paraćinu jer četvrtoplasirani SFS Borac dočekuje Radnički iz Svilajnca. Staklarci će pokušati da se revanširaju za poraz u prvom delu sezone kada su u Svilajncu poraženi 3:1.

Ovo je inače duel 4. i 5. ekipe na tabeli, a Paraćinci imaju tri boda više 46 naspram 43 Svilajnčana.

SFS Borac ima i pobedu više kao i poraz manje u odnosu na svog protivnika za vikend kog trenera bivši strateg staklaraca Zoran Terzić i koji je sa SFS Borcem pravio fantastične rezultate i čiji je tadašnji pomoćnik bio sadašnji trener SFS Borca Darko Miladinović.

Ova utakmica će na stadionu kraj staklare početi u nedelju od 11 časova, najverovatnije pred više stotina navijača.

Sa druge strane Jedinstvo, drugi Srpskoligaš iz Paraćina igra veoma promenljivo ove sezone ali se i dalje nalazi na sasvim solidnom 8 mestu na tabeli pa iako nije matematički, praktično je već obezbedilo opstanak u ligi.

Zeleni će u subotu od 17 časova gostovati Meševu koji ima svega dva boda više od Jedinstva pa se i ovaj meč može okarakterisati kao derbi ali sredine tabele.

U ostalim mečevima 27. kola Srpske lige Istok sastaju se: Budućnost (Popovac) – Radnički (Pirot), Timok – OFK Topličanin, Dubočica – Jagodina, OFK Brzi Brod – Vlasina, Timočanin – Dunav i Pčinja – Car Konstantin.