Od danas brzo i lako do penzionerskih kartica i na šalterima Pošte

Od danas brzo i lako do penzionerskih kartica i na šalterima Pošte

Pošta Srbije i Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje predstavili su danas novu uslugu – prijavu za penzionerske kartice na šalterima Pošte i pozvali sve penzionere da se prijave.

Uslugu penzionerskih kartica već koristi 660.000 penzionera, podaci su koje je izneo direktor Fonda PIO Relja Ognjenović.

Edukovaćemo zaposlene u Pošti da svakom penzioneru ponude tu uslugu koja ih ništa ne košta, ne zahteva veliku proceduru i mnogo vremena, a od nje će penzioneri imati veliku korist“, rekao je direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević.

Pravo na izdavanje i korišćenje personalizovane Penzionerske kartice ostvaruju svi penzioneri, korisnici novčane naknade za pomoć i negu drugog lica, novčane naknade za telesno oštećenje, privremene naknade po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti ostvarene shodno Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju, privremene naknade za vreme nezaposlenosti koji nisu prevedeni u invalidsku penziju i invalidna deca.

Pored dokazivanja statusa penzionera, ova kartica omogućiće korisniku ostvarivanje pogodnosti prilikom plaćanja određenih roba i usluga, a na svakih utrošenih 500 dinara korisniku će biti dodeljen jedan bod. Po osnovu bodova prikupljenih tokom meseca korisnici kartice će moći da ostvare dodatne pogodnosti.