Paraćinac Borko Petrović nagrađen za najboljeg edukatora sveta

Paraćinac Borko Petrović nagrađen za najboljeg edukatora sveta

Nastavnik engleskog jezika, Paraćinac Borko Petrović proglašen je za najboljeg edukatora sveta. On će sutra otputovati za Indiju, tačnije u Nju Delhi gde će mu 6. novemrba biti uručeno priznanje. Kako kaže za Kanal M, put do ovog uspeha bio je jako trnovit i trajao je punih 18 godina.

Na svečanoj ceremoniji, Borko će predstavljati ne samo Paraćin, već i Srbiju zbog čega je vidno uzbuđen. Po prvi put biće u prilici da se na zvaničnoj konferenciji obrati delegatima iz više od 110 zemalja sveta gde će pričati o kreativnosti i inovacijama.

Pre nekoliko nedelja, na konferenicji u Trebinju Borka su upravo kolege, edukatori predložili za ovo značajno priznanje. Na ovoj konferenciji prisustvovalo je više od 200 edukatora.

O tome koliko je Borko dobar, predan poslu i uvek spreman da pomogne, svedoče njegove kolege sa posla.

Borko Petrović već duži niz godina predaje engleski jezik u paraćinskoj Gimnaziji i u OŠ Stevan Jakovljević”. Gimnazijalci su ponosni na uspeh koji je njihov mentor engleskog jezika ostvario, a o njemu govore u superlativima.

Osim što je uzbuđen jer će dobiti značajno priznanje, Borko se oseća euforično i što će prvi put posetiti Indiju.

Kako je bilo na dodeli priznanja, kakva iskustva je doneo iz Indije i koga je sve upoznao, Borko će nam ispričati po povratku iz druge najmnogoljudnije zemlje na svetu. Kako i sam kaže, bajka koju će narednih dana živeti ne može da stane u nekoliko redova, a mi željno isčekujemo njegov povratak kako bi nam preneo utiske sa ovog putovanja.