Završne pripreme mladih frizera učenika Tehnološke škole za Republičko takmičenje

Završne pripreme mladih frizera učenika Tehnološke škole za Republičko takmičenje

Novogodišnje, svečane ili koktel frizure samo su neke od mnogih koje su učenici Tehnološke škole, smer frizer, pravili prethodnih nedelja. Oni su svoje najbolje radove izložili pred kraj polugodišta u jednoj od učionica ove škole u okviru priprema za Republičko takmičenje. Uzimajući u obzir da su praktično tek na početku samostalnog rada i da još uvek uče, na osnovu vremena po jednoj frizuri stiče se utisak da su na dobrom putu da savladaju ovaj zanat.

Smer frizer u paraćinskoj Tehnološkoj školi pohađa tridesetak učenika pod nadzorom nastavnika praktične nastave Igora Ćosića.

Na osnovu razgovora sa ovom talentovanom omladinom stekli smo utisak da je zanimanje frizer njihova dugogodišnja želja.

Izložene frizure su praktično deo priprema pred odlazak na Republičko takmičenje koje će biti održano u Beogradu kasnije ove godine.

Želja učenika i njihovog nastavnika je da ove godine jednom mesečno sprovode akciju besplatnog šišanja i još po nekih frizerskih usluga za starije sugrađane lošijeg materijalnog stanja. Više detalja o ovoj sjajnoj ideji budućih frizera iz Tehnološke biće poznato u narednih petnaestak dana.