Završen Zimski šahovski festival u Paraćinu

Završen Zimski šahovski festival u Paraćinu

Rus Mihail Briakin i Indijac Brudhvi Kumar pobednici su Open A i Open B turnira na Zimskom šahovskom festivalu koji je u ponedeljak završen na bazenima Prestiž u Paraćinu. Pobednika Open A turnira je Rus Brekin Mihail sa sedam poena, momak koji već dve godine živi u Novom Sadu.

Sa druge strane na Open B turniru slavio je dvadesettrogodišnji Brudhvi Kumar iz daleke Indije. On je za Kanal M odmah nakon dodele pehara podelio najsvežije utiske sa festivala.

Ovogodišnji Zimski šahosvki festival činilo je nekoliko turnira sa završnim Prestiž 2023 koji je igran u dve konkurencije. Na oba turnira domaći predsdtavnici ostvarili su odlične rezultate.

Na festivalu je odigrano ukupno šest turnira, a jedan od njih i brzopotezni „Memorijal Aleksandra Ace Stojanovića“ koji je okupio čak 93 takmičara iz 12 država kaže direktor takmičenja Saša Jevtić.

Ovogodišnji Zimski šahovski festival koji je trajao dve nedelje je u potpunosti ispunio očekivanja kako igrača tako i organizatora. Najbolji pojedinci su na kraju osvojili novčane nagrade kao i pehare. Naredno veliko takmičenje koje će biti održano u Paraćinu je tradicionalni Letnji šahovski festival.