Završen prijem zahteva na Konkurs za energetsku sanaciju

Završen prijem zahteva na Konkurs za energetsku sanaciju

Prijem zahteva na Konkurs za energetsku sanaciju, koji je raspisan 1. novembra završen je juče, a o ukupnom broju prijavljenih građana i uslovima za konkurisanje govorio je Vladimir Janković, rukovodilac ovog projekta. Reč je o dodeli bespovratnih sredstava za domaćinstva u sprovođenju sufinansiranja mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, a u cilju unapređenja energetske efikasnosti.

Za realizaciju projektaizdvojeno je 11 miliona 250 hiljada dinara, od toga šezdeset procenata finansira ministarstvo, a četrdeset opština, kaže Janković. On dodaje i to da građani plaćaju pedeset posto od vrednosti investcije, a preostali deo opština Paraćin.

Radoveće izvesti neke od firmi koje su ranije izabrane preko konkursa, a realizacija projekta očekuje se nakon provere predate dokumentacije. Ukoliko onaj ko je predao zahtev ispunjava sve navedene uslove, sledi donošenje rešenja i na kraju  potpisivanje ugovora između izvođača radova, opštine i građana.

Podsetimo,opština Paraćin potpisala je Ugovor sa Ministarstvom rudarstva i energetike o sufinansiranju Programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova polovinom jula ove godine.