Večeras moguće još jedno nevreme, za vikend sunčano i toplo

Večeras moguće još jedno nevreme, za vikend sunčano i toplo

U sredu uveče jak vetar i kiša iznenadili su mnoge Paraćince koji kao da nisu poverovali prognostičarima da nas u večernjim satima očekuje jako nevreme sa olujnim vetrom.

Oluja je odnela krovove na nekoliko stambenih zgrada u Paraćinu, polomila je par stabala u dvorištima, a intervenisala je i Vatrogasno-spasilačka jedinica.

U četvrtak je bilo sparno i toplo, a uveče je pala i manja kiša.

FOTO: PN Meteo

Paraćinski meteorolog amater Vladimir Dikić na svom portalu PN Meteo ponovo najavljuje nevreme, istina ne toliko jako kao pre dva dana.

U petak nas tokom većeg dela dana očekuje sunčano i veoma toplo vreme. Duvaće slab južni i jugozapadni vetar. Maksimalna dnevna temperatura do 36 stepeni. Kasnije popodne i uveče će ponovo biti uslova za pojavu kiše i pljuskova sa grmljavinom, uz mogućnost lokalnih nepogoda sa gradom i prolazno jačim vetrom u zoni padavina, piše Dikić na portalu PN Meteo.

U subotu par stepeni svežije. Biće i dalje toplo, sa maksimalnom temperaturom oko 33 stepena. Posle podne vrlo nestabilno i ponovo su moguće nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i jakim vetrom.

U nedelju sunčano, maksimalna temperatura oko 32 stepena, dok će u ponedeljak biti do 37 stepeni. Vrhunac još jednog toplotnog talasa je u utorak kada bi maksimalna temperatura mogla da dostigne 40. podeok na skali.