Vaučeri za odmor u Srbiji

Vaučeri za odmor u Srbiji

Za vaučere za letovanje u Srbiji u iznosu od 5.000 dinara koje dodeljuje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija građani će moći da apliciraju na šalterima pošte. Ove godine je predviđeno izdavanje 100.000 vaučera, a krajnji rok za podnošenje prijave je 20. novembar ove godine.

U 2019. godini 1.560 Paraćinaca je iskoristilo ovu mogućnost. Naše sugrađane smo pitali za koje destinacije su koristili vaučere koje su dobili prethodnih godina.

Vaučer za letovanje u Srbiji najkasnije se može iskoristiti do 20. novembra 2020. godine i to u ugostiteljskom objektu u kom je izvršena rezervacija smeštaja. On važi kao popust jedino za uslugu smeštaja, a ne može se iskoristiti za umanjenje troškova ishrane ili zabave. Većina naših sugrađana nije informisana na koji način može sa popustom da letuje u Srbiji.

Pravo na ovu pogodnost imaju penzioneri, nezaposlena lica, korisnici prava na tuđu negu i pomoć, ali i zaposleni čija primanja ne prelaze iznos od 60.000 dinara. Sa popustom od 5.000 dinara u Srbiji mogu da letuju i korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu za pale borce, ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima nižim od 60.000 dinara, kao i nosioci aktivnog poljoprivrednog gazdinstva. Prijavu i ostalu dokumentaciju građani mogu da podnesu na šalterima Pošte Srbije.