Uspesi učenika OŠ „Vuk Karadžić“ iz Potočca

Uspesi učenika OŠ „Vuk Karadžić“ iz Potočca

Branko Petrović i Teodora Bogdanović, učenici OŠ „Vuk Karadžić“ iz Potočca, dvoje su od mnogih nadarenih đaka ove ustanove kada su u pitanju strani jezici. Branko pohađa osmi razred, a na nedavno održanom okružnom takmičenju iz francuskog jezika osvojio je treće mesto i time se plasirao na republičko.

Brankova nastavnica francuskog jezika Enesa Mladenović kaže da su sa pripremama počeli odavno i da su vežbali kada god su imali slobodnog vremena.

Kao i njen drug, i Teodori strani jezici polaze za rukom. Pa je tako ona  osvojila drugo mesto na okružnom takmičenju iz engleskog jezika, a kako kaže očekuje da će test na republičkom biti izazovniji, tako da se uveliko sprema sa svojom nastavnicom.

Opštinsko takmičenje iz engleskog jezika održano je u OŠ„Vuk Karadžić“ u Potočcu, a prema rečima nastavnice Milica Vučurović Vasić ona i Teodora počele su sa pripremama pre par meseci.

Oba okružna takmičenja, iz engleskog i francuskog, održana su proteklog vikenda u Svilajncu. Iako za sada nije potvrđeno republičko će, najverovatnije, biti održano početkom aprila u Beogradu.