Uspeh za Paraćince na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu
FOTO: lokalni.rs

Uspeh za Paraćince na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu

Kendo nacionalni timovi Srbije su učestvovali na 14. Balkanskom kendo prvenstvu koje je održano u Istanbulu od 25. do 26. maja u konkurenciji deset balkanskih zemalja. Među reprezentativcima je bilo čak sedam Paraćinaca iz SK Katori.

U juniorskoj kategoriji je ekipa Srbija A osvojila zlatnu medalju, deo ekipe je bio i Aleksandar Cvetković. Ekipa Srbija B i istoj kategoriji je osvojila treće mesto a deo ove ekipe su bili Miloš Petrović i Jovan Ljubičić. Aleksandar Cvetković je i u individualnoj kategoriji od 16-18 godina osvojio bronzu, dok je Jovan Ljubičić u istoj kategoriji ušao u osam najboljih na Balkanu.

FOTO: lokalni.rs

U juniorskoj kategoriji od 14-16 godina Miloš petrović je takođe ušao među osam najboljih na Balkanu. Ekipa Srbija A u seniorskoj kategoriji je osvojila treće mesto izgubivši od domaćina Turske a deo ove ekipe su bili Veljko Karić i Luka ilić. Na takmičenju u seniorskoj ekipi Srbija B je učestvovao i Dimitrije Gajić a u ženskoj seniorskoj ekipi Srbija A je učestvovala Mila Jovović i obe ekipe su ispale u eliminacijama. Luka Ilić se u seniorskij kategoriji našao među osam najboljih na Balkanu.

Naše Reprezentacije početkom jula čeka Svetsko prvenstvo u Milanu gde će Luka Ilić, Veljko Karić i Strahinja Ćajić biti članovi Seniorske muške reprezentacije Srbije a Mila Jovović i Jelisaveta Miletić Seniorske ženske reprezentacije Srbije.