Uskoro počinje letnja sezona na bazenima „Slavija“

Uskoro počinje letnja sezona na bazenima „Slavija“

S obzirom na to da nam se leto i zvanično približava, a vrele letnje temperature su počele već krajem maja većina ljudi uveliko razmišlja o rashlađivanju, a jedan od najčešćih izbora bude bazen. Jedna od opcija nalazi se upravo u Ćupriji, odnosno na bazenima „Slavija“ koji sezonu kupanja započinju za nedelju dana.

Direktor bazena Slavija Ivan Aleksić kaže da ovaj sportski kompleks ima dugogodišnju tradiciju postojanja i rada koja datira još od davne 1953. godine. U to vreme je sa velikim bazenom olimpijskih dimenzija, malim dečjim bazenom, skakaonicom i ostalom pratećom sportskom infrastrukturom – u posleratnom periodu bio u grupi od 4 najboljih sportskih objekata u bivšoj Jugoslaviji. Bazen je otvaran i zatvaran par puta, a od 2014. godine ustaljen je kontinuitet rada.

Bazen pruža i mnogobrojne druge aktivnosti kao što je noćno kupanje, nastupi DJ-a i održavanje koncerata. Raspolaže sa uvek dostupnim hladnim pićima i hranom, a to je takođe ono što privlači posetioce, kaže Aleksić. On dodaje da je prošlogodišnja sezona bila na zavidnom nivou, a isto tako očekuje i od ove.

 

Kada su u pitanju aktivnosti u ovom sportskom centru, uprava bazena svake godine organizuje različite pogodnosti i zanimljivosti za sve generacije.

Ovaj kompleks nudi i školu plivanjaza najmlađe, vaterpolo i plivačke klubove, a već dugi niz godina posluje i teniski klub „Slavija“. Radno vreme bazena u julu i avgustu je od 10 do 19 časova, a cene karata ostaju nepromenjene te je celodnevna 250 dinara, a mesečna 4500 hiljade.