Uskoro počinje Kadetski šahovski festival u Paraćinu

Uskoro počinje Kadetski šahovski festival u Paraćinu

Posle Zimskog šahovskog festivala koji je završen 6. februara, Paraćin će biti domaćin još jednog takmičenja u ovom sportu. Omladinski šahovski klub Paraćin u saradnji sa Šahovskim savezom Centralne Srbije organizuje 24. Kadetski festival koji će trajati od 12. do 15. februara i biće održan na bazenima Prestiž. Jedan od najuticajnijih šahosvkih radnika na ovim prostorima i direktor festivala Saša Jevtić kaže da se Paraćin već pokazao kao dobar domaćin ovakvih manifestacija i da će zato Kadetski šahovski festival biti održan u našoj opštini.

Prijave za učestvovanje zainteresovani mogu poslati do početka festivala na mejl cs_sah@verat.net ili na info@paracinchess.rs. Organizatori su se nadali većem broju takmičara, ali je prema mišljenju Saše Jevtića korona virus krivac za manji broj učesnika od planiranog.

Kadetski šahovski festival je jedno od najbitnijih takmičenja za mlade šahiste i može im biti velika odskočna daska za napredovanje u karijeri i nove bodove.

Sledeća šahovska manifestacija koja će vrlo verovatno biti organizovana u Paraćinu je polufinale pojedinačnog seniorskog prvenstva Srbije za muškarce i žene od 17. do 23. marta. Saša Jevtić podseća i na Letnji šahovski festival koji bi prema najavama trebalo da bude održan u prvoj polovini jula, tako da će ove godine Paraćin posetiti veliki broj šahovskih velemajstora iz Srbije i sveta.