Uređenje dvorišta vrtića PU “Bambi” – akcije u Kolibriju i Plavom zecu

Uređenje dvorišta vrtića PU “Bambi” – akcije u Kolibriju i Plavom zecu

Akcija uređenja dvorišta vrtića PU “Bambi” počela je u subotu organizovanim radovima u Kolibriju i Plavom zecu.

Dan je počeo radivima u vrtiću Kolibri gde su se osim vaspitačica iz dve vaspitne grupe i osoblja okupili i roditelji.

– Jedna lepa akcija koju smo organizovali. Sređujemo peščanik, penjalice, hodalice, farbamo klupice i imamo lep prostor za igru. Preporuka je da deca provode vreme napolju, a mi pripremamo lep ambijent prilagođen prolećnoj atmosferi, rekla je ovom prilikom direktorka PU “Bambi” Tamara Jeremić Todorović.

Na drugom kraju grada gotovo u isto vreme održani su malo drugačiji radovi u vrtiću Plavi zec, a akcija je nazvana “Mašta bašta. Odziv roditelja je i ovom prilikom bio odličan koji su u društvu svoje dece i vaspitača odradili zanimljivu akciju.

– Promene koje se dešavaju u vrtićima su u skladu sa programskom koncepcijom vrtića kao i dečijim interesovanjima kako bi im okruženje bilo izazovnije i kako bismo im podstakli istraživanje i igru. Svi zajedno ovde pravimo našu prvu baštu, a ideja je potekla od dece i njihovih roditelja. Šta smo zasadili neka bude iznenađenje, rekla je Marija Perić, stručni saradnik psiholog PU “Bambi”.

Direktorka ove ustanove se u svoje kao i u ime njenih saradnika zahvalila svim učesnicima ove akcije, posebno roditeljima i deci i najavila slične akcije u preostalim vrtićima u Paraćinu narednih nedelja.

Video priču sa ovog događaja pogledajte u ponedeljak u našim Pričama dana.