Uhapšen mladić iz okoline Despotovca zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela

Uhapšen mladić iz okoline Despotovca zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Paraćinu uhapsili su S. B. (2003) iz okoline Despotovca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Sumnja se da je on, juče u ranim jutarnjim satima, ušao u otključan „golf“ pedesetogodišnjeg Paraćinca, vozio ga i ostavio u šumi u selu u okolini Paraćina, a potom obio crkvu u tom mestu i ukrao dobrotvorni prilog, zbog čega će protiv njega biti podneta i krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

Takođe, protiv njega će biti podneta krivična prijava za krivično delo neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila jer je, kako se sumnja, iste noći vozio i „opel astru“ dvadesetčetvorogodišnjeg muškarca, koja je bila otključana i parkirana na ulici u Paraćinu, a potom vozilo ostavio i pobegao.

Protiv S. B. će biti podneta i krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je 27. aprila ove godine koristio vozilo „BMV“ koje je bilo otključano, oštetio ga i ostavio. Policija je pronašla vozilo i vratila ga vlasniku.

Sumnja se i da je, prethodno tog dana pokušao da pokrene i vozi još pet vozila, ali nije uspeo već je na njima načinio materijalnu štetu. Iz dva vozila je, kako se sumnja, ukrao novčanik sa novcem, ručnu lampu i usb kabl zbog čega će protiv njega biti podneta krivična prijava za krivično delo krađa.

S. B. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Paraćinu.