Učenik ETŠ Aleksandar Milošević osvojio prvo mesto na takmičenju iz Formiranja i prezentacije turističkog putovanja

Učenik ETŠ Aleksandar Milošević osvojio prvo mesto na takmičenju iz Formiranja i prezentacije turističkog putovanja

Učenik 4. razreda Ekonomsko-trgovinske škole iz Paraćina Aleksandar Milošević ponos je svoje škole i obradovao svoje vršnjake i profesore. On je naime osvojio prvo mesto na republičkom takmičenju Formiranje i prezentacija turističkog putovanja.

Ovo takmičenje održano je u Krsturu nedaleko od Kule u Vojvodini. Namenjeno je učenicima škola koje u svom programu imaju smer Turističko-hotelijerskog tehničara, kaže njegova profesorka Marija Rakić koja u paraćinskoj školi predaje predmet agencijsko-hotelijersko poslovanje.

Aleksandar Milošević je tokom prezentacije i javnog izlaganja prikazao najviše umeća iz ve oblasti, planirao najoriginalniju turu prilagođenu svojim vrnjacima. Komisliji koja je ocenjivala izlaganje se to posebno dopalo što mu je i donelo najznačajniju nagradu.

Krstur je varošica u Vojvodini u kojoj živi svega nekoliko hiljada ljudi. Zanimljivo, svetska je prestonica nacionalne manjine Rusini. Marija Rakić sumira utiske nakon tek završenog republičkog takmičenja što je jedan od najvećih uspeha škole poslednjih godina posebno zbog činjenice što će naša opština naredne godine biti domaćin republičkog takmičenja.

Paraćin i Ekonomko-trgovinska škola dakle imaju godinu dana da pripreme domaćintvo i pokažu da ovo priznanje nije došlo slučajno. Pre toga Aleksandra i njegovu profesorku očekuje nagradno putovanje u Budimpeštu ili Solun.