Učenici Srednje stručne škole iz Vrbasa prvi na Državnom školskom prvenstvu u rukometu

Učenici Srednje stručne škole iz Vrbasa prvi na Državnom školskom prvenstvu u rukometu

Učenici Srednje stručne škole „4. juli“ iz Vrbasa pobednici su Republičkog školskog takmičenja u rukometu. Oni su u finalu odigraniom u paraćinskoj Hali sportova pobedili vršnjake iz beogradske Gimnazije „Patrijarh Pavle“ rezultatom 26:22.Kapiten pobedničkog tima Savo Zekić kaže da su veoma zahvalni svom profesoru koji ni jednog trenutka nije sumnjao u njih i dodaje da je njihova odlučnost presudila u finalu.

Poraženi članovi ekipe iz beogradske gimnazije „Patrijarh Pavle“ razumljivo tužni nakon izgubljenog finala. I pored toga što nisu zadovoljni suđenjem na meču, kažu kako su se dobro osećali u Paraćinu.

Ovogodišnju završnicu školskog Prvenstva Srbije u rukometu zajednički su organizovali paraćinski i ćuprijski Sportski savez i Savez za školski sport Srbije. Darko Bajkić, koordinator Saveza za školski sport navodi da su učesnici ovog takmičenja veoma zadovoljni ambijentom, smeštajem i atmosferom koja je u prethodna dva dana vladala među njima.

Nakon odlične igre ovih mladih momaka predstoji nastavak takmičenja ali za devočice gde će se osam ekipa iz osnovnih škola takmičiti za trofej prvaka države. Nakon njih takmičenje će biti nastavljeno utakmicama učenika osnovnih škola muškoj konkurenciji.