Učenici MEŠ-a smer multimedija u poseti RTV Kanal M

Učenici MEŠ-a smer multimedija u poseti RTV Kanal M

Kako funkcionišu radio, televizija, video i audio produkcija? Koji se programi koriste? Kako izgleda studio? Na ova pitanja su odgovor mogli da dobiju učenici četvrtog razreda paraćinske Mašinsko-elektrotehničke škole smer multimedija koji su obišli prostorije Radio televizije Kanal M. Iako su se do sada susretali sa određenim programima za video i audio montažu, većina njih prvi put je posetila i videla na koji način funkcionišu radio i televizija.

Učenici su pokazali interesovanje za realizaciju različitih vrsta programa. Sa članovima redakcije razgovarali su postupku nastajanja TV priloga i radijskih emisija, a sa kolegama iz tehnike o snimanju na terenu, studisjkim emisijama i realizaciji programa. Nemanja Ilić šef produkcije RTV Kanal M budućim maturantima održao je kratko predavanje na temu snimanja i montaže.

Radio Televizija Kanal M je i ranije imala prilike da sarađuje sa Mašinsko-elektrotehničkom školom. Projekat Medijska učionica realizovana je upravo u njihovim prostorijama.

Na kraju ove posete, direktor televizije Dejan Stojanović pozvao je učenike da ponovo dođu i istakao da je ova medijaska kuća otvorena za nove ideje, posebno, za mlade, dinamične i talentovane ljude koji žele da sa nama podele odgovornost i izazov obavljanja medijskih poslova.