Ubistvo u Trešnjevici kod Paraćina (FOTO + VIDEO)

Ubistvo u Trešnjevici kod Paraćina (FOTO + VIDEO)

Prema saznanjima RTV Kanal M, u selu Trešnjevica ubijena je ženska osoba sa inicijalima M.M. (50). Prema nezvaničnim informacijama osnovano se sumnja da je nju usmrtio M.P. star 22 godine, takođe iz Trešnjevice.

Za sada nam nije preciznije poznato na koji način i u koje vreme je ubistvo izvršeno. Policija i nadležni tužilac iz Višeg javnog tužilaštva u Jagodini vrše uviđaj lica mesta.

Pretpostavlja se da se ubistvo dogodilo tokom kasnijih sati u nedelju uveče, a da je ovaj tragični događaj u direktnoj vezi sa ranije prijavljenim porodičnim nasiljem koje se sinoć takođe dogodilo u Trešnjevici, u kome je prema našim informacijama, sin pokušao da ubiju svog oca, a kao saučesnik napada na oca označena je i kćerka povređenog M.P. (57).


Prema saznanjima do kojih je došao paraćinski Kanal M iz pouzdanih izvora povređeni M.P. prijavio je u nedelju veče da su u porodičnoj kući pokušali da ga ubiju sin M.P. (2000.) i kćerka M.P. (1996.).

Kako saznajemo posle kraće verbalne rasprave i tuče oca i sina, sin je kuhinjskim nožem ocu zadao 41 ubod po telu i nogama, a zatim ga je metalnom šipkom udario po ruci od čega je nastao prelom podlaktice. Uloga kćerke povređenog čoveka još uvek nije do kraja razjašnjena, sem da se sumnja da je tokom napada sprečavala oca da pobegne iz kuće.

Povređeni M.P. je ipak uspeo da izađe iz svoje kuće i da iz komšiluka pozove Hitnu pomoć i Policiju. Nakon toga, otac je medicinski zbrinut i prema našim informacijama on nije životno ugrožen, a paraćinska Policija je uhapsila kćerku, dok njen brat tokom noći nije bio dostupan nadležnim organima.


Međutim, RTV Kanal M saznaje iz pouzdanih izvora, da se sin povređenog čoveka jutros predao paraćinskoj Policiji i da se tokom razgovora sa njim saznalo da je on pre nasilja nad ocem izvršio ubistvo ženske osobe sa inicijalima M.M.

Saopštenje PU Jagodina

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Paraćinu uhapsili su M. P. (2000) iz okoline Paraćina, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ubistvo i ubistvo u pokušaju.
Policija je uhapsila i njegovu sestru M. P. (1996), osumnjičenu za krivično delo ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu.
Sumnja se da je M. P. sinoć usmrtio četrdesetdevetogodišnju ženu, emotivnu partnerku njegovog pedesetsedmogodišnjeg oca, u njenoj kući u okolini Paraćina.
Potom je, kako se sumnja, u porodičnoj kući nakon kraće rasprave nožem lakše povredio oca, a potom ga udario metalnom šipkom i polomio mu ruku.
Njegova sestra se sumnjiči da je, dok je njen brat napadao oca, stajala na vratima kako bi oca sprečila da pobegne iz kuće.
Ipak, otac je od sina oteo nož i pobegao kod komšija, odakle su pozvali policiju i Hitnu pomoć koja ga je sa povredama zbrinula u paraćinskoj bolnici.
Bratu i sestri je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Jagodini.
Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da svaki vid nasilja u porodici prijave policiji besplatnim pozivom na brojeve telefona 0800 100 600 ili 192, koji su sve vreme dostupni.

Ta informacija je ubrzo i potvrđena jer je Policija pronašla beživotno telo M.M. u njenoj kući, na kome su vidljivi i tragovi krvi. Prema saznanjima koje je naša ekipa dobila od meštana Trešnjevice, pretpostavlja se da je ubijena M.M. (50) bila u emotivnom odnosu sa M.P. (57), koga su kasnije napali sin i kćerka.

Takođe, od meštana smo saznali i da je ova porodica od ranije bila poznata po slučajevima porodičnog nasilja.