Poštanski radnici iz nekoliko opština okupili su se proteklog vikenda na 3. Gulašijadi u Zabregi. Čitav ovaj kraj mirisao je na gulaš i začine, a kotlići su postavljeni od ranog jutra kada je i počelo okupljanje. Iako je ovaj događaj bio takmičarkog duha, organizatori kažu da je najvažnije bilo dobro druženje, uz hranu i piće.
Goveđi, teleći ili svinjski gulaš, nije bilo toliko bitno koliko to, da je dobro spremljen i da je ukusan. Jedno je sigurno, dva ista gulaša nije bilo, a neke od učesnika iz Paraćina, Jagodine, Brusa, Trstenika i Rače pitali smo na koji način pripemaju ovaj specijalitet i imaju li neki tajni recept za njega.
Ovaj događaj upotpunili su članovi udruženja „Petrus” iz Zabrege. Pošto su mnogi učesnici Gulašijade prvi put na ovom mestu, članovi ovog udruženja upoznali su goste sa istorijom Zabrege, a njihove članice su otpevale par narodnih pesama.
U Zabregi se nalazi jedno od lepših izletišta u opštini Paraćin, a kroz nju protiče reka Crnica. Tu se nalaze ostaci brojnih manastira i crkava kao i ruševine srednjovekovnog grada Petrusa. Posebnu draž mu daje i prelepa priroda zbog čega je ovo mesto izabrano za lokaciju Gulašijade.
Na trećoj po redu Gulašijadi, ekipa iz Paraćina osvojila je prvo mesto u spremanju ovog specijaliteta, zatim ekipa iz Brusa drugo i Ćupričani treće. Organizatori su za pobednike obezbedili vredne nagrade.