U toku rušenje mosta na Crnici u centru Paraćina

U toku rušenje mosta na Crnici u centru Paraćina

Buka i prašina od utorka na mostu kod hotela Orbis i Petrus u centru Paraćina. Rano jutros intezvirani su radovi na rušenju mosta na Crnici čija je priprema trajala nekoliko nedelja. Rušenje mosta je prošle nedelje najavio menadžer projekta za izgradnju mostaova u Paraćinu Saša Ružić. Prvo su izmeštene vodovodne, električne i elekomunikacione instalacije da bi radnici preduzeća „Putevi Užice“ potom srušili ogradu na mostu, a od danas ruše debeli sloj betona i atmature. Ružić je tada nagovestio da će uskoro početi i radovi na uređenju raskrsnice pri kraju ulice Kralja Petra I do mosta.

Poučeni iskustvom sa izgradnjom prvog mosta kod srednjoškolskog centra veoma je nezahvalno prognozirati završetak radova. Ružić ipak kaže da bi oni trebalo da budu završeni avgusta meseca. U isto vreme podseća građane zašto drumski i pešački mostovi imaju luk i za oko jednog metra su viši u odnosu na prethodne.

Nakon četiri pešačka i dva drumska mosta u Paraćinu će kod Čokolenda biti izgrađen i treći drumski most. U toku je izrada projektno tehničke dokumentacije, a ta saobraćanica je u nadležnosti Puteva Srbije što nije bilo slučaj do sada. Nakon dobijanja građevinske dozvole biće raspisan i tender za izvođača radova. Time bi bio zaključen proces radova na projektu odbrane Paraćina od velikih voda kako nam se ne bi ponovile poplave od pre 10 godina.