U toku Međunarodna akcija pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju

U toku Međunarodna akcija pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju

Pripadnici  Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, na teritoriji Republike Srbije, u periodu od 16. do 22. septembra, sprovode međunarodnu akciju pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju.

Akcija se sprovodi u 30 evropskih zemalјa koje su članice organizacije ROUDPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope) i usmerena je na otkrivanje prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona i nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

Pored toga, posebna pažnja usmerena je na otkrivanje prekršaja pešaka koji upotreblјavaju mobilni telefon i slušalice prilikom prelaska kolovoza.

Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da je u poslednjih nedelјu dana u saobraćajnim nezgodama u Republici Srbiji poginulo 18 učesnika u saobraćaju, od kojih je sedmoro mlađih od 30 godina.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, a pogotovo na mlade vozače da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju svoje bezbednosti i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju, saopštili su iz MUP-a Srbije.