U toku je konstitutivna sednica Skupštine opštine Paraćin

U toku je konstitutivna sednica Skupštine opštine Paraćin

12.15 U toku je konstitutivna sednica Skupštine opštine Paraćin. Sednicom do izbora predsednika Skupštine predsedava najstariji odbornik Ljubiša Nikolić (SNS), a njemu u radu pomaže najmlađi odbornik Nevena Ljutić (SPS). Na današnjoj sednici je planirana verifikacija mandata odbornika koji su izabrani na poslednjim lokalnim izborima održanm 17. decembra 2023. godine.

Takođe očekuje se da će na današnjoj konstitutivnoj sednici biti izabrani i rukovodeći organi za naredni četvorogodišnji mandat.

Na osnovu rezultata poslednjih lokalnih izbora na kojima je Opštinska izborna komisija verifikovala 5 izbornih lista, sastav Skupštine čini 55 odbornika i to: 31 sa liste Aleksandar Vučić – Paraćin ne sme da stane, Socijalistička partija Srbije – Ivica Dačić – premijer Srbije 6 mandata, POKS – Nada za Paraćin – novi DSS Nemanja Radomirović 3 madata, Ujedinjena opozicija Paraćina – Bojan Jovanović 11 mandata i Paraćin protiv nasilja 4 mandata.

12.49 Počela je pauza od 15 minuta tokom koje će Verifikaciona komisija proveriti podatke odbornika i doneti odluku da li njihovi mandati mogu da budu potvrđeni.

13.25 Verifikaciona komisija utvrdila je da mandati svih odbornika mogu biti potvrđeni. Potvrđeni su mandati svih 55 odbornika Skupštine opštine Paraćin.

13.27. Odbornici su položili zakletvu.

13. 31 Odbornička većina je za predsednicu Skupštine opštine Paraćin predložila Slavicu Jovanović iz redova Srpske napredne stranke koja je i do sada vršila tu dužnost. Nju biraju odbornici tajnim glasanjem.

13.52 Počelo je tajno glasanje za izbor predsednika Skupštine opštine Paraćin.

14.11 Većinom glasova odbornika, za predsednicu Skupštine opštine Paraćin izabrana je diplomirana pravnica Slavica Jovanović (SNS) koja je ovu dužnost vršila i u prethodnom sazivu.

14.14 Za zamenika predsednika SO Paraćin predložen je politikolog i pravnik Miloš Đokić (1989) iz redova SNS-a. Za njega će glasati odbornici takođe tajnim glasanjem.

14.44 Većinom glasova odbornika doneta je odluka da zamenik predsednice Skupštine opštine Paraćin ostaje Miloš Đokić diplomirani politikolog i pravnik.

14.46 Funkciju sekretara Skupštine opštine Paraćin će i u narednom mandatu obavljati diplomirana pravnica Dragana Kostić, dosadašnji sekretar.

14.47 Za zamenicu sekretara SO Paraćin skupštinskom većinom izabrana je Maja Ostojić, diplomirana pravnica.

Sednica je završena konstatacijom da će izbor predsednika i zamenika predsednika kao i drugih organa izvršnih vlasti biti odložen za narednu sednicu Skupštine opštine Paraćin koja će naknadno biti zakazana.