U sredu kulturno veče sa piscem Milošem Grozdanovićem
FOTO: Kulturni centar Paraćin

U sredu kulturno veče sa piscem Milošem Grozdanovićem

Kulturni centar Paraćin najavio je kulturno veče sa piscem Milošem Grozdanovićem. Ovaj Nišlija do sada je objavio nekoliko romana poput: ”Yugo”, ”Uzrok smrti ne pominjati, ni u crkvenim knjigama, ni u molitvama”, ”Mali roman o Konstantinu Velikom”, ”Herceg Polanski – Usmeni ispit iz Kreativnog pisanja”, ”Čitanje je štetno po zdravlje”, ”Mali roman o Konastantinu Velikom 2: Papino nasleđe” i ”Šest dana juna”.
Miloš Grozdanović je rođen u Nišu 1984. godine. Završio je prirodno-matematičku gimnaziju, diplomirao pravo, a zatim magistrirao ekonomiju.

Dobitnik je Povelje za doprinos borbi protiv korupcije 2015. godine i Sertifikata izuzetnosti za podršku preduzetništvu mladih 2019. godine. Član je Društva književnika i književnih prevodilaca Grada Niša. U decembru 2023. godine, na sceni Narodnog pozorišta u Nišu, izvdena je predstava ”Polanski protokoli”, po motivima romana ”Herceg Polanski”, u produkciji Studentskog kulturnog centra Niš.
Predstava se nalazi na stalnom repertoaru Akademskog pozorišta SKC Niš. U martu 2024. godine, na pozorišnom festivalu Kulisa predstava je dobila nagradu za dramski tekst za uspešno preplitanje postmodernističke forme i dokumentarnog izraza.