U petak 10. Regionalni sajam obrazovanja NOUFEST

U petak 10. Regionalni sajam obrazovanja NOUFEST

Pod sloganom “Odgovorni prema planeti” 18. marta, u Hali sportova „Ada“ u Ćupriji biće organizovan jubilarni 10. Regionalni sajam obrazovanja “NOUFEST 2022“.

I ove godine, na jednom mestu veliki broj uglednih obrazovnih institucija iz zemlje predstaviće svoje obrazovne programe i profile, a posetiocima pružiti detaljne informacije o načinu upisa, smerovima i vidovima obrazovanja.

U petak, 18. marta, sa početkom od 10 časova, biće predstavljeno skoro 40 fakulteta i visokih škola sa svih univerziteta u Srbiji. Po broju izlagača, domaćih visokoškolskih institucija, ćuprijski Sajam obrazovanja zasluženo nosi epitet jedne od najmasovnijih i najvećih sajamskih manifestacija za promociju obrazovanja u zemlji.

Od 19. marta do 10. jula, na portalu www.noutim.org budućim srednjoškolcima biće predstavljeni obrazovni profili i način rada srednjih stručnih škola i Gimnazija sa teritorije Pomoravskog okruga i šire.

Neizostavni deo sajma obrazovanja je i veliki broj predavanja, panel diskusija i naučnih radionica, koje su svih ovih godina tradicija na NOUFEST-u.

Najzanimljivija predavanja biće dr Stevana Jokića „Pomozimo nastavniku da realizuje brži i lakši način učenja“ i Desanke Damjanović iz kompanije „E reciklaža“ – „Recikliraj za budućnost“.

U skladu sa ovogodišnjim sloganom sajma jedna od tema biće i očuvanje životne sredine i svet ekologije.

Sve sajamske aktivnosti na 10. Regionalnom sajmu obrazovanja “NOUFEST 2022“ održavaće se u vremenu od 10 do 16 časova.

Ulaz je slobodan, a autobuski prevoznik EUROLIN Paraćin obezbedio je besplatan prevoz za organizovane posete učenika iz Jagodine i Paraćina.

Pokrovitelj ovogodišnjeg NOUFESTA je opština Ćuprija.