U Paraćinu nema obolelih od korona virusa

U Paraćinu nema obolelih od korona virusa

U Srbiji 19 potvrđenih slučajeva obolelih od korona virusa, podaci su koje je Ministartvo zdravlja objavilo 12. marta 2020. u 8 časova. U opštini Paraćin nema obolelih.

Svi građani sa teritorije Pomoravskog okruga koji imaju određene simptome respiratornih infekcija, a koji su u prethodnom periodu boravili u području zahvaćenim virusom COVID-19 treba da se jave Zavodu za javno zdravlje Pomoravlje u Ćupriji na broj telefona 061/663-86-92 od 8 do 22 č. Pozivom na ovaj broj mogu se  dobiti sve potrebne informacije, kao i preporuke o daljem postupanju od dežurnih epidemiologa.

Vlada Republike Srbije donela je na jučerašnjoj sednici nove mere i precizirala pojedne postojeće, radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19.

Doneta je odluka o zabrani javnog okupljanja u zatvorenim prostorijama. Pod javnim okupljanjem smatra se okupljanje u jednoj zatvorenoj prostoriji sa više od 100 ljudi.

U Paraćinu je zato odloženo današnje takmičenje harmonikaša, a u Ćupriji Regionalni sajam obrazovanja NOU Fest, ali i Sajam pčelarstva i meda koji je planiran za subotu. Otkazano je i književno veče sa Brankicom Damnjanović koje je planirano za večeras. Neće biti održno ni veče vinske poezije planirano za petak u Trešnjevici.

Kada je reč o privremenoj zabrani ulaska u Srbiju za strane državljane koji su boravili u Narodnoj Republici Kini, Republici Koreji i Švajcarskoj, precizirano je da se ona odnosi isključivo na osobe koje su boravile u provinciji Hubej Narodne Republike Kine, gradu Degu i provinciji Severni Gjongsang Republike Koreje i kantonu Tićino u Švajcarskoj.

Ostaje na snazi zabrana privremenog ulaska u Srbiju za strane državljane koji su boravili u Italiji i Islamskoj Republici Iran.

Međunarodni putni saobraćaj se preusmerava na glavne granične prelaze i biće privremeno zatvorena 44 manja i povremena granična prelaza.

Više informacija o korona virusu i merama prevencije dostupno je na sajtu www.covid19.rs.