U paraćinskom RISC-u prezentovana platforma  „MatchIT“

U paraćinskom RISC-u prezentovana platforma  „MatchIT“

Većina nas je bar jednom u životu čula za Tinder koji je jedna od najzastupljenijih aplikacija  za upoznavanje. Njegove osnovne funkcije ti omogućavaju da kreiraš profil, prevlačiš nadesno kada ti se neko sviđa ili prevlačiš nalevo da preskočiš nekoga. U paraćinskom Regionalnom inovacionom Start Up centru u četvrtak uveče prezentovana je nova platforma za pronalaženje poslova koja putem sistema veštačke inteligencije omogućava korisnicima i kandidatima da jedni za druge pronađu savršen match, odnosno spoj.

S obzirom na to da rad u IT industriji obuhvata širok spektar proizvoda, ova aplikacija je pre svega namenjena inženjerima, kaže David Antonijević, osnivač MatchIT-a. On dodaje da je platforma ipak prilagođena i drugim poslovima u okviru IT industrije, a kreiranje profila je veoma lak proces.

Aplikacija je lansirana novembra prethodne godine, a trenutno ima oko 3000 korisnika iz ugla kandidata i sedamdesetak kompanija koje se oglašavaju. Antonijević navodi da im je cilj praćenje zahteva za unapređenje i uvođenje novih funkcija. Od početka rada platforme urađen je redizajn kako mobilne tako i web aplikacije.

 

David Antonijević, osnivač MatchIT-a je osnovne i master studije završio na Ekonomskom fakultetu, nakon koga je radio u korporaciji u Srbiji i Španiji. On je zatim osnovao svoju prvu kompaniju, a radeći u svojoj državi i sarađujući sa suosnivačem MatchIT-a pokrenuli su ovu platformu, a ideju za funkcionisanjem MatchIT-a su zapravo dobili od Tinder aplikacije.

Paraćinski RISC će do kraja aprila imati brojne događaje u kojima će svako od sugrađana imati mogućnost da pronađe nešto što ga interesuje. Osim predavanja, radionica i projekcija u organizaciji Regionalnog inovacionog start ap centra, ova ustanova biće ovog meseca domaćin i dešavanjima koja organizuju i druge ustanove, organizacije i kompanije.