U Bošnjanu kod Varvarina izgorela farma pilića

U Bošnjanu kod Varvarina izgorela farma pilića

Kako RTK saznaje, u Bošnjanu kod Varvarina, oko podneva došlo je do velikog požara na farmi za uzgoj pilića, koja se nalazi u sklopu dvorišta jednog porodičnog domaćinstva.

Radio televizija Kruševac piše da je u požaru stradalo više od 10 hiljada pilića starosti oko 2 nedelje, dok niko od radnika nije povređen. Takođe, vatrogasci su brzo lokalizovali požar, tako da okolni objekti nisu bili u opasnosti.

FOTO: RTK

Za sada nije poznato kako je došlo do požara, ali RTK nezvanično saznaje da se prvi plamen pojavio u središnjem delu farme, u blizini mesta gde se nalazio sistem za zagrevanje objekta. Vatra se brzo proširila i veći deo krovne konstrukcije se nakon toga urušio.

Vatru, koja je zahvatila skoro čitav objekat veličine oko 800 kvadrata, gasili su vatrogasci iz Kruševca i Ćićevca. Požar je ugašen, ali iz preventivnih razloga jedno vatrogasno vozilo sa posadom će dežurati u narednom periodu pored objekta.

FOTO: RTK

Uviđaj lica mesta obavljaju pripadnici Policije iz Varvarina protiv-požarni inspektor. O svemu je obavešteno i Osnovnoj javno tužilaštvo u Kruševcu. Nakon detaljne istrage biće bliže poznato šta je uzrok požara, kao i kolika je materijalna šteta nastala.