Tribina “Unapređenje ruralnog turizma na teritoriji opštine Ćuprija” održana u Isakovu

Tribina “Unapređenje ruralnog turizma na teritoriji opštine Ćuprija” održana u Isakovu

Isakovo je selo nadomak Ćuprije, koje svojim prirodnim lepotama pruža mnogobrojne potencijale za razvoj ruralnog turizma u ovoj opštini. Ovim povodom u seoskom Domu kulture održana je tribina na temu njegovog unapređenja, kao i na temu mogućeg razvoja lovnog turizma.

Dragana Trujić, jedina je žena lovac u Isakovu, ali i na teritoriji opštine Ćuprija. Iako nema puno zainteresovanih žena koje bi želele da joj se pridruže u ovome, lovački turizam doneo bi brojne mogućnosti ovom selu, istakla je ona ovom prilikom. Trujićeva dodaje i da imaju u planu da osnuju i udruženje žena.

Za vreme korone mnogi su iz grada otišli na selo, gde su uživali u prirodi tokom ovog perioda. Iz ovog razloga broj smeštajnih kapaciteta se povećao, pa je meštane ovog sela interesovalo na koji način mogu da registruju seosko turističko domaćinstvo.

Na tribini su izlagali predstavnici Lokalne samouprave, Lokalne poreske organizacije, Lovačkog udruženja „Morava” iz Ćuprije, Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, kao i organizator događaja Turistička organizacija Ćuprije.