Tri zlatne i jedna bronzana medalja za članove PK Javorak na takmičenju u planinarskoj orijentaciji

Tri zlatne i jedna bronzana medalja za članove PK Javorak na takmičenju u planinarskoj orijentaciji

Na takmičenju iz planinarske orijentacije, koje je početkom meseca održano u okolini Niša, članovi Planinarskog kluba “Javorak” vratili su se sa čak tri zlatne i jednom bronzanom medaljom. U ovom nadmetanju učestvovali su veterani, seniorke i rekreativci rekao je Zoran Milosavljević, selektor i vođa sekcije za orijentaciju.

Takmičenje je održano u okolini Niša, tačnije kod Cerjanske pećine, koja predstavlja spomenik prirode i nalazi se na 14 km od ovog grada. Prema rečima Milosavljevića ovaj teren postaje tradicionalno neugodan, zbog vremenskih uslova.

Milosavljević dodaje da su im ove medalje podstrek pred naredno kolo,odnosno republičko takmičenje koje se održava 15. juna, na kome učestvuje veliki broj ekipa iz cele zemlje.

PK “Javorak” bio je prvak u orijentaciji u Jugoslaviji,a interesovanje za ovaj vid takmičenja opstao je i danas. Prošle godine iz ovog kluba čak petoro planinara učestvovalo je na Balkanskom takmičenju u orijentaciji na kom su postigli izuzetno dobre rezultate osvojivši zlato, te su ekipno prvi na Balkanu.