Treći dan vanrednog stanja u Paraćinu

Treći dan vanrednog stanja u Paraćinu

Na paraćinskim ulicama trećeg dana od uvođenja vanrednog stanja nije bilo značajnije promene u intenzitetu saobraćaja u odnosu na bilo koji radni dan. Manje gužve primetne su ispred apoteka i prodavnica. Na zelenoj pijaci, iako nije pijačan dan bilo je prodavaca a neki od njih nosili su zaštitne maske. Pitali smo ih, u kojoj meri građani ovih dana kupuju voće i povrće.

Preporuka građanima je da često peru ruke, izbegavaju bliski kontakt sa osobama koje imaju povišenu temperaturu, da se što manje kreću i da koriste dezinfeksiona sredstava i zaštitu. Prodavce na pijaci pitali smo da li se oni pridržavaju ovih mera.

Odluka Vlade Republike Srbije je zabrana izlazaka iz domova licima starijih od 65 godina u urbanim sredinama i starijih od 70 godina u seoskim mesnim zajednicama. Od večeras svim licima je zabranjeno kretanje u periodu između 20 časova i 5 sati ujutru, osim za lica koja poseduju radnu dozvolu. Kako naši sugrađani reaguju na ove mere?

Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Paraćin doneta je odluka o nabavci zaštitne opremu za volontere koji su angažovani na pomoći starijim građanima u okviru Službe za podršku. Autobuskim i taksi prevoznicima biće naloženo da vozila za prevoz putnika dezinfikuju najmanje jednom dnevno.