Tradicionalno 4. po redu takmičenje Open Fly in 2022. na ćuprijskom aerodromu

Tradicionalno 4. po redu takmičenje Open Fly in 2022. na ćuprijskom aerodromu

Povodom jubilarne desetogodišnjice od osnivanja ćuprijskog Aero kluba održano je 4. po redu takmičenje „Open fly in 2022“ na aerodromu u neposrednoj blizi auto-puta. Ovogodišnjoj manifestaciji prisustvovao je veliki broj ljubitelja aviona i letenja te je na ovom događaju vladala odlična atmosfera. Predsednik Aero kluba „Ćuprija“ Goran Stojković nam je rekao da mu je veoma drago što je sve više mladih ljubitelja ovog sporta i navodi da će se truditi da budućnosti češće organizuju ovakve mitinge.

Aero miting nije imao takmičarski karakter već edukaciju posetilaca sa aero sportom i upoznavanje sa radom lokalnog aero kluba. Ovogodišnju manifestaciju uveličala su i dva izložbena modela helikoptera dok su u programu učestvovali i piloti Vazduhoplovnog saveza Srbije na lakim letelicama. Većina zaljubljenika u aero sport u ovu avanturu ulaze iz velike strasti ka visini i brzini što najčešće prerasta u ljubav, a odabranima u profesiju. Instruktor škole „Zemun polje“ koja se bavi obukom pilota, kaže da su oni uvek na raspolaganju svim zainteresovanim polaznicima.

Ovaj jubilarni rođendan svojim prisustvom su uveličali i predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije Labud Bulatović i ministar odbrane Republike Srbije Nebojša Stefanović.

Profesija pilota nekada je podrazumevana samo za muškarce. Kako godine prolaze sve više žena počelo je da iskazuje interesovanje za ovaj izazovni sport. Mi smo na ovogodišnjem Aero mitingu upoznali Taru Rajić Blanušu koja se kako kaže, od malena interesuje za avione, voli adrenalin i uzbuđenje koje joj letenje pričinjava.

Naš poznati paraćinac Ljubiša Naumović iz AK „Naša krila“ kao jedan odf najiskusnijih pilota na sportskim avionima izveo je nekoliko naleta, a njegov klupski drug Goran Milenković je načinio skok padobranom noseći srpsku zastavu.

Ovogodišnji Aero miting Open Fly in 2022. Organizovao je ćuprijski Aero klub uz podršku lokalne samouprave i Vazduhoplovnog saveza Srbije.