Tokom vikenda u Paraćinu vakcinisani građani bez zakazivanja

Tokom vikenda u Paraćinu vakcinisani građani bez zakazivanja

Dvadeset troje Paraćinaca u subotu je vakcinisano protiv kovida 19 prvom dozom švedske vakcine Astra Zeneka. To su bili građani koji su bez prethodnog zakazivanja došli u Halu sportova po obaveštenju koje je prethodno objavio Dom zdravlja u Paraćinu.

Drugog dana vikenda nastavljena je redovna imunizacija građana koji su pozive dobili preko portala eUprava. Od početka masovne imunizacije, u Paraćinu je zaključno sa današnjim danom utrošeno blizu 12.000 doza svih vakcina protiv kovida 19.

Kod Paraćinaca postoji zainteresovanost za sve dostupne vakcine protiv korona virusa, s tim što su mlađe generacije najviše zainteresovane za američku vakcinu „Fajzer“, a starija generacija uglavnom favorizuje rusku vakcinu „Sputnjik V“.  Prema podacima Doma zdravlja u Paraćinu, zaključno sa današnjim danom, utrošeno je najviše doza kineske vakcine „Sinofarm“ i to 4.760 prvih, i 3.530 drugih doza. I prvih i drugih doza vakcina protiv kovida 19 utrošeno je: Sinofarm 8.290, Sputnjik V 1.788, Fajzer 1.167, Astra Zeneka 552 doze. Za danas je predviđena revakcinacija Sinofarm vakcinom za 202 Paraćinca.