Svetosavska priredba paraćinskih predškolaca

Svetosavska priredba paraćinskih predškolaca

Vrtic Kolibri tradicionalno obeležava Savindan, dan posvećen srpskom prosvetitelju Svetom Savi. To je jedna od redovnih aktivnosti početkom godine koju vaspitačice organizuju sa predškolcima i tom prilikom govore i uče o životu, radu i zaslugama najmlađeg princa dinastije Nemanjić. Mališane iz Kolibrija smo pitali šta su za ovu priliku pripremali?

Sve vaspitne grupe učestovale su u ovoj priredbi, tačnije više desetina dece okupilo se oko slavskog kolača, a tom prilikom su mogli da čuju i brojne zanimljive činjenice o Svetom Savi, hrišćanstvu i veri koje im je uputio sveštenik Andrija Radomirović. U prepodnevnim časovima, presecanjem kolača i programom koji su pripremili mališani iz ovog vrtića obeležena je školska slava.

Dikretorka Predškoske ustanove Bambi Tamara Jeremić Todorović naglasila je da se dan posvećen Svetom Savi tradicionalno obeležava u ovoj ustanovi i da je ovo dobar povod da deca nauče nešto više o jednoj od najznamenitijih srpskih ličnosti.

Ove godine je vrtić Kolibri bio domaćin centralne manifestacije u okviru obeležavanja dana posvećenog Svetom Savi. Uz prisustvo sveštenika, mališani su lomili kolač nakon čega je nastavljen program koji su pripremali prethodnih nedelja.