Svečana sednica Skupštine povodom Dana opštine Paraćin

Svečana sednica Skupštine povodom Dana opštine Paraćin

Svečanom sednicom Skupštine opštine i dodelom javnih priznanja zaslužnim građanima, ustanovama i organizacijama obeležen je Dan opštine Paraćin, 27. septembar. Zlatnu plaketu dobilo je preduzeće „Juhor“ iz Paraćina, srebrna plaketa je dodeljena Društvu za negovanje tradicije „Petrus“ iz Zabrege, dok je bronzanu plaketu dobio Košarkaški klub Paraćin. Zahvalnice su ove godine dodeljene ambasadi Egipta u Beogradu, Fondu dijaspore za maticu sa svojim fondacijama i trgovinskom preduzeću „Milić metal“ Paraćin. Za  ostvarena dostignuća u svojim oblastima diplome su dobili Violeta Todosijević, Ivica Stanojević, Milena Stojanović, OMŠ „Milenko Živković“, Opštinska organizacija slepih Paraćin, Tijana Spasić, Đorđe Mošorinac, Anastasija Grozdanović, Boban Stevanović, Radoljub Milenković, Klubu košarkaša u kolicima „Tigar“. Pohvalama su nagrađeni Jasmina Stankov Ilić, Dragana Vasić i Boban Lazić.

Dan opštine je odbornicima i građanima najpre čestitala predsednica Skupštine opštine Paraćin Slavica Jovanović. Ona je istakla da su pred lokalnim parlamentom veliki zadaci i obaveze, te da odbornici moraju biti brzi i operativni u radu.

Predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević je građanima čestitao Dan opštine koji je ove godine zbog epidemije korona virusa obeležen uz mali broj zvanica.

Vladimir Milićević je na funkciju predsednika opštine stupio 4. septembra ove godine. Ističe da o ostvarenim rezultatima još uvek ne može da govori, ali se osvrnuo na probleme sa kojima se susreće opština Paraćin.

Milićević je dodao da je Paraćin oduvek bio industrijski i trgovački grad čiji potencijal nije bio u potpunosti iskorišćen.

Ovogodišnju svečanu sednicu svojim nastupima ulepšali su i učenici Osnovne muzičke škole Milenko Živković u Paraćinu i kulturno umetničko društvo Spasovdanski vez iz Drenovca.