Stanari zgrade na gradskom keju bez struje nakon požara

Stanari zgrade na gradskom keju bez struje nakon požara

Dobar deo stanara zgrade 5/1 na gradskom keju Božić neće dočekati u svojim domovima. Čak polovina njih već je napustila svoje stanove u kojima nemaju električnu energiju nakon požara na strujomerima koji se desio svega par dana nakon dočeka Nove godine.

Na veliku sreću ovom prilikom niko od stanara nije povređen niti se požar proširio na okoklne stanove. Upravnik stambene zajednice Predrag Stojčić kaže da su svi oni još uvek uznemireni zbog šoka koji su doživeli rano ujutru 3. januara.

U ovoj stambenoj zajednici živi 16 stanara, a polovina njih već danima je van svojih domova. Miris čađi i paljevine oseća se od samog ulaza u hodnik zgrade, a pojedinistanari kažu da je slično i u njihovim domovima u  kojima ne mogu da borave.

Šteta je velika pa će narednih dana morati da budu promenjeni strujomeri i električna instalacija, a biće neophodno da se okreče zidovi i plafon.

Nezvanično, postoji nekoliko varijanti u vezi sa tim kako je izbio požar na strujomerima u ovoj zgradi, a najćešće se pominju dotrajale i stare instalacije. Stanari zgrade 5/1 na gradskom keju u Paraćinu mole nadležne da reše ovaj problem kako bi se svi oni vratili u svoje domove. Prema poslednjim informacijama dobijenim od stanara to će se najverovatnije destiti tek do kraja meseca.