Srebro za paraćinske šahistkinje na 10. Kupu Svetozara Gligorića

Srebro za paraćinske šahistkinje na 10. Kupu Svetozara Gligorića

U petak 24. maja, u Paraćinu je završen 10. Kup Svetozara Gligorića.

Omladinski šahovski klub “Paraćin” takmičio se u obe konkurencije.

U konkurenciji šahistkinja, klub je nastupao pod nazivom OŠK Paraćin Outpost Chess i devojke su odigrale sjajno i sa 4 pobede i jednim porazom zauzele su drugo mesto. Bravo za Sofiju, Sandru, Dunju, Lenu i Milicu.

Ovo je odlična uvertira za debi naše mlade ekipe u Prvoj ligi Srbije ze žene, koje se igra od 27. septembra do 7. oktobra.

Pobednički pehar, sasvim zasluženo, osvojio je Sirmium iz Sremske Mitrovice, dok je treće mesto osvojio standardni prvoligaš ŠK Jugović iz Kaća.

Pehare i medalje uručivao je VM Branko Damljanović, legenda srspkog šaha.

U open konkurenciji paraćinskim šahistima, posle velike i neočekivane pobede protiv Slovena iz Rume u 4. kolu, ukazala se šansa da pobedom u poslednjem kolu dođu do medalje. Prema rečima Saše Jevtića, imali su sreće i u žrebu dobili nešto slabijeg protivnika. Međutim, obe partije gde nam im trebalo samo pola poena izgubili su i na kraju je meč završen nerešeno 2:2. Sa 2 pobede, 2 nerešena rezultata i samo jednim porazom (od pobedničke ekipe), zauzeli smo na kraju 5. mesto, što je za jedno bolje od startne pozicije.

Pobednički pehar i veliki prelazni pehar Svetozara Gligorića, sasvim zaskuženo poneo je Novosadski ŠK. Drugo mesto osvojio je ŠK Jelica PEP iz Goračića, a treće ŠK Zmaj iz Beograda.

Pehare i medalje uručivao je Dragan Lazić, predsednik ŠS Srbije.